Omgaan met dementie voor zoons en dochters

Cursus Omgaan met dementie, speciaal voor zoons en dochters van een ouder met dementie. Voor mensen uit Lelystad en Dronten.

Datum: 28 september, 5, 12 en 26 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Hanzeborg (plein 201), Parklokaal, Koningsbergenstraat 201 te Lelystad

Wanneer je vader of moeder dementie heeft, verandert je rol als kind. Langzaam maar zeker wordt de ouder met dementie meer en meer afhankelijk van jou. Waarschijnlijk moet je moeilijke beslissingen nemen en keuzes maken voor je ouder. De zorg voor je ouder moet in balans zijn met jouw eigen leven. Wanneer je probeert vast te houden aan je grenzen, kan dit een gevoel van tekortkoming geven en gepaard gaan met schuldgevoel. Hoe ga je hiermee om, hoe ga je om met gedragsverandering van je ouder en hoe bespreek je dit in de familie? Tijdens de training ‘Omgaan met dementie voor zoons en dochters’ krijg je informatie over de aandoening, leer je omgaan met dementie en zorgen voor jezelf. De cursus wordt gegeven door Yvonne Ruigrok.

Deze cursus is bedoeld voor zoons en dochters uit de gemeenten Dronten en Lelystad, die zorg hebben voor of om een ouder met dementie.

Kosten: aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Netwerk Dementie Flevoland.
Aanmelden via Welzijn Lelystad, voor informatie/aanmelding kun je contact opnemen met Ayse Yilan, telefoon 0320-707159 / 06-46312825, of per mail a.yilan@welzijnlelystad.nl of  mantelzorgondersteuning@welzijnlelystad.nl. Na aanmelding nemen we contact met je op.