Mantelzorgwaardering Almere

De gemeente Almere wil alle mantelzorgers in het zonnetje zetten die langdurig en intensief zorgen voor een inwoner van de stad. Dat gebeurt via de Mantelzorgwaardering.
Een aanvraag indienen voor de waardering kan vanaf 1 juli 2022 tot en met 31 augustus 2022 via de website van de Gemeente Almere of via de Wijkteams (zie onderstaande link). 

Zorg je voor een naaste met een chronische ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen? Doe je dat al langer dan drie maanden aaneengesloten en meer dan acht uur per week? En woont degene voor wie je zorgt in Almere? Dan kun je de Mantelzorgwaardering aanvragen.

Hoe ziet de mantelzorgwaardering eruit?

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 18 jaar wordt een activiteit georganiseerd. Er is ruimte voor ontspanning en voor contact met leeftijdsgenoten die in een vergelijkbare situatie zitten.
Volwassenen kunnen dit jaar kiezen uit een VVV E-card of een geldbedrag op hun rekening. De waarde van de cadeaukaart en het geldbedrag is gelijk.
Het definitieve bedrag is door de Gemeente nog niet vastgesteld; dit is afhankelijk van het de hoeveelheid aanvragen in 2022.

Voor meer informatie en aanmelden kun je onderstaande link gebruiken. Let op: het aanmeldformulier is pas vanaf 01 juli 2022 beschikbaar.
https://wijkteams.almere.nl/ondersteuning-zoeken/mantelzorg/mantelzorgwaardering
Heb je vorig jaar de Mantelzorgwaardering gekregen? Dan ontvang je deze niet automatisch opnieuw. Het is dus belangrijk dat je elk jaar opnieuw een aanvraag indient!

Voor hulp bij het invullen van het formulier kan er contact worden opgenomen met de wijkteams of via het centrale telefoonnummer van de VMCA (036) 534 14 04
Dit geldt alleen voor hulp bij het invullen, voor alle overige vragen verwijzen wij naar de Gemeente Almere.