’t Landleven, kleinschalig wonen in Lelystad

’t Landleven is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Bijzonder door de landelijke ligging in de Groene Velden in Lelystad. Het is een alternatief voor het traditionele verpleeghuis. 

Vanaf medio juli 2021 zijn de nieuwe woonzorgappartementen op ‘t Landleven gereed voor bewoning.
Heeft u interesse of kent u iemand die mogelijk geïnteresseerd is, neem dan contact op met Woonzorg
Flevoland afdeling Zorgadvies: zorgadvies@woonzorgflevoland.nl of telefonisch via 0320-229173

Nieuwe appartementen
Met behoud van het kleinschalige karakter wordt ’t Landleven uitgebreid naar dertig woonzorgappartementen. Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement en per groep van tien appartementen is een gezellige huiskamer ingericht. Alle woonzorgappartementen zijn ‘geaard’ en tuingericht. Bewoners hebben via de tuindeur van hun appartement direct toegang tot de belevingsgerichte tuin. Ook kunnen zij op het terrein veilig een ommetje maken.

WLZ-indicatie
Veel instellingen als ’t Landleven zijn particuliere initiatieven waar een aanzienlijke eigen bijdrage wordt gevraagd voor de geleverde zorg. ’t Landleven is een van de weinige kleinschalige  woonzorglocaties voor mensen met dementie die volledig wordt vergoed met een WLZ-indicatie voor zorg met verblijf. Deze indicatie wordt afgegeven op basis van de Wet langdurige zorg (WLZ).

De woonzorgappartementen
Op ’t Landleven zijn drie woongroepen. Iedere woongroep heeft een gezellige huiskamer met een open keuken. In de huiskamer wordt televisie gekeken of spelletjes gedaan. Aan de keukentafel wordt gezellig samen gegeten. Per woongroep zijn tien lichte woonzorgappartementen van elk ongeveer 28m². Elk woonzorgappartement is gestoffeerd, heeft een hoog/laag-bed en is voorzien van alle moderne zorgfaciliteiten. De eigen (rolstoeltoegankelijke) badkamer met douche, toilet en wastafel. Via een schuifdeur betreedt u de ruime badkamer. In de woonkamer
die voorzien is van hoog/laag-bed is ruimte voor een zitje. Een gezellige zithoek met haard en televisie in de gezamenlijke huiskamer. Samen heerlijk eten aan de tafel in de keuken, die gedekt wordt. Een grote tafel voor allerhande activiteiten.

Aanmelden voor de open dag op 3 juli kan nog via: zorgadvies@woonzorgflevoland.nl